Monday, 4 August 2014

2014 - ¿What do we know about Malvinas?

¿What do we know about Malvinas?
EDUARDO GERDING









A-Geography


¿Which is the surface of the Malvinas islands?

a) 16.718 Km2
b) 100.700 Km2
c) 11.718 Km2
d) It varies according to the peat

¿Which of the islands is called Soledad?

a) The island on the West
b) The island on the East
c) The island on the North
d) None of them.

¿Which is the typical tree of the islands?

a) Oak
b) Cedar
c) The Malvinas pine
d) There are no trees

¿Which is the name of the Strait that separates both islands?

a) Le Maire Strait
b) Beagle Channel
c) Bonnet Strait
d) Strait San Carlos (Falkland Sound)

Which is the distance between Rio Gallegos and the Malvinas islands?

a) 100 Km.
b) 367 Km.
c) 480 Km.
d) 1200 Km.

The average wind speed in Malvinas is:

a) 100 Km./h
b) 26 Km./h
c) 50 Km./h
d) 1200 Km./h

The lowest average temperarute in the Malvinas islands is:

a) - 4ºC
b) – 20ºC
c) 4ºC
d) 10ºC

The rainy season in Malvinas is:

a) April and June
b) February and March
c) January and February
d) December and January



B-History


1-¿ Which was the first authenticated sightseeing of the Malvinas islands?

a) Cristopher Columbus
b) Hernando de Magallanes
c) Dutchman Seebald de Weert in 1600
d) Charles Darwin aboard the Beagle

2-¿Where does the name Falkland comes from ?

a) It means Professor Falk´s land.
b) In 1708 Captain Woode Rogers named them as Falk´s Land thus `paying homage to 5th Viscount of Falkland treasurer of the Royal Navy
c) In 1772 Captain Jeremy Moore named it as Falk´s Land thus paying homage to his cousin John Falk of Surrey.
d) None of them

3. ¿Why do the British use the name Falklands?

a) In 1764 the British paid homage to Admiral Peter Falk.
b) In 1766 Captain McBride founded the first British settling named Falkland Islands.
c) In 1764 Captain Scoobie founded a tannery named Royal Falkland Islands
d) It´s not quite well known.

4. ¿Where does the name Malvina come from?

a) From Iles Malouines related with the walled port city of Saint- Malo in Britanny
b) From the French name Mal de Vines.
c) From the Parisian term Iles de Mal Vines.
d) None of them

5. In 1764 French nobleman Louis Antonie de Bougainville founded Port Luis.
¿In what part of the islands is situated Port Louis?


a) In northeastern East island
b) It was never known with accuracy
c) In norwestern Isla Soledad
d) In the southeast Isla Soledad.

6. ¿ In the expedition of Louis Antoine de Bougainville French colonist settled in Port Louis. Where did those colonist came from?

a) They were refugees from Arcadia, an old French colony in Nova Scotia (Canada)
b) They were French colonist from Burgundy
c) They were colonist from the Municipality of Paris.
d) They were like Bougainville from a religious community from Orleans

7. In 1767 Louis Antoine de Bougainville transferred the Malvinas islands to Spain. Under what terms?

a) It was a gift
b) They were hired by 34.000 francs
c) They were sold in about 25.000 pounds
d) Nobody knows what Bougainville did about it.

8- ¿Which was the first governor appointed by Spain to the Malvinas islands?


a) Felipe Perez Alba under the command of Brigadier Juan Manuel de Rosas.
b) Felipe Ruiz Puente under the command of the Governor of Buenos Ayres Francisco de Paula Bucarelli.
c) José de la Quintana under the command of Luis Vernet.
d) Juan Hilarión de la Quintana.

9- On January 8th, 1776 and while there were still French settlers , British Commodore John Byron founded a place in the Malvinas islands. Which was the name of the place?


a) Puerto Argentino
b) Port Stanley
c) Port Egmond
d) He founded no city



10- On november 6th, 1820 a 34-cannons frigate called Heroína claimed the Malvinas islas in the Puerto de Soledad for the Superior Government of the United Provinces of South America. Her commander had all type of setbacks: lack of water, mutinies and the crew affected by scurvy. He was forced to create a field hospital with his warship sails.

In spite of all these difficulties he raised the first Argentine flag in the islands in the ruins of Puerto Soledad (former Saint Louis) and 21 cannon fire salute.
Which was the name of this commander, an Argentine naval hero, who was born on june 17th, 1772?


a) Commander Luis Piedrabuena.
a) Sargeant Francis Drummond.
b) Lieutenant Colonel David Jewett born in North Parish, New London, Connecticut (USA)
c) Admiral Guillermo Brown.

11-On june 10th, 1829 the government of Buenos Aires apppointed Luis Vernet (born on march 6th, 1791)as the first Military and Civil Commander of Port Louis

Which was Vernet´s nationality?


a) French (born in Marseille)
b) British (born in Sussex)
c) Spanish (born in Madrid)
d) German (born in Hamburg)

12-Who was the British who opposed in 1829 to the Argentine Military and Civil Command?

a) John M. Forbes
b) George W. Slacum
c) Woodbine Parish
d) Sir Oliver Nott

13. Alter Luis Vernet, Brigadier Juan Manuel de Rosas appointed José Gomila as Vicegovernor and sent 50 soldiers to Puerto Soledad aboard the schooner Sarandí whose commander was José María Pinedo.

To whom did Rosas appointed as the Interim Governor of the Malvinas islands?

a) Sargeant José Francisco Mestivier.
b) Commander Roberto Luis Mendeville.
c)Corporal Francisco Saenz Valiente.
d)Rosas had no one to appoint

14- ¿What happened with Sargeant Saenz Valiente who murdered Sargeant Mestivier?

a) He was executed by firearm after the amputation of his right hand
b) He was sentenced to 20 years imprisonment
c) He was pardoned
d) He scaped to Brazil

15- Who was the military second in command of the Malvinas islands?


a) Sargeant Francis Drummond.
b) William Mason who substituted David Jewett in the Heroína
c) Luis Vernet´s brother in law
d) There was never a military second in command in the Malvinas islands.



16- Luis Vernet,previous warning, ordered to capure three American seal hunting vessels which had been visiting the Malvinas islands several months before.The vessels were Harriet (Captain Gilbert Davidson), Brukwater (Captain Daniel Careu) and Superior (Captain Esteban Congar)

The American Consul claimed the capture of the Harriet taking in count her Commander statements.

According to American historian Julios Goebel(h)the above American Consul was tactless, and lacked diplomatic and common sense. 

¿Who was the American consul.?


a) John M. Forbes
b) George W. Slacum
c) Robert Brisbane
d) Alexander Haig



17- On december 28th, 1831 Port Louis was destroyed by the American frigate Lexington as a retaliation for sanctions applied to the American seal 
hunting vessels. Cattle was killed, the city was looted , its defenses burned and the islands declared free of any government.


¿Who was the commander of the American frigate Lexington?

a) Capitán John Perry
b) Capitán Robert Grant
c) Capitán Silas Duncan
d) Capitán Mike Robinson

18. On december 20, 1832 the British brig-sloop HMS Clio commanded by Captain Onslow set sail from Rio de Janeiro and arrived to the Malvinas islands settling in Port Egmond. Onslow tried to rebuilt Fort George which was abandoned in 1766/70.

¿Which was the serious diplomatic incident caused by Captain Onlow ?

a) Captain Onslow hauled down the Argentine flag and sent it to the British parliament
b) Captan Onslow murdered Argentine citizens
c) Captain Onslow hauled down the Argentine flag and gave it to the officers of the schooner Sarandi
d) Captain Onlow rebuilt Fort George without authorization of the Buenos Ayres government

19- ¿Who claimed for the serious incident caused by Captain Onslow?


a) The Argentine governor Ramon Balcarce through Dr Maza (Minister of Foreign Relations) and Dr Manuel Moreno (Argentine representative in London)
b) The first Argentine President Bernardino Rivadavia
c) Brigadier Juan Manuel de Rosas
d) There was no official claim for such action

20. ¿What happened with Commander Jose Maria Pinedo after the incident with HMS Clio?

a) He was congratulated for his intiative in managing such a complex situation
b) He was suspended 4 months of his assignement, discharged from the Navy and sent to the Army
c) He was immediately promoted to Rear Admiral
d) He commited suicide



C-1982 South Atlantic conflict



1. The cause of 50 per cent of the Argentine casualties was due to:

a) The Argentine Air Force planes shot down.
b) The blitz of the Argentine Army positions.
c) The casualties of the Argentine Gendarmerie.
d) The casualties due to the sinking of the cruiser ARA General Belgrano..

2. ¿How many survivors of the cruiser ARA General Belgrano suffered of accidental global hypothermia and how many died for such cause?

a) 69 survivors suffered hypothermia and 18 died by this cause.
b) 69 survovors suffered hypothermia and 60 died by this cause.
c) 69 survivors suffered hypothermia and 20 died as a result of trench foot.
d) 323 suffered hypothermia but no one died.

3. ¿How many Argentine planes were shot down during the conflict?

a) 302
b) 109
c) 500
d) 22

4. 80 per cent of British casualties during the 1982 conflict were due to:

a) Argentine Air Force
b) Argentine Army
c) Argentine Marine Corps
d) Argentine Naval Air Force

5. An Argentine Exocet missile MM-38 was fired from a ground base on june 12nd, 1982 and stroke a British warship. ¿Which was the name of the British warship?

a) HMS Sheffield
b) HMS Glamorgan
c) HMS Atlantic Conveyor
d) HMS Antílope

6. An attack aircraft of the Argentine Naval Air Force fired an AM39 missile against the British destroyer HMS Sheffield – The missile cruised 6 feet above the water surface. What type of attack aircraft was it?

1. A 4Q
2. A 4F
3. Pucará
4. Super Etendard



7. Bomb Alley is the name of a picture painted by American artist R.G.Smith which depicts an Argentine A4 Skyhawk sinking the HMS Ardent. During this attack the HMS Argonaut and HMS Brilliant were hit as well. To what squadron did the Argentine A4 Skyhawk belonged to ? 

a) Third Naval Air Force Attack Squadron.
b) Air Force Squadron
c) Combined Army and Air Force Squadron
d) None

8. ¿Which of the following combats ended up as single combat with fix bayonets?

a) Mount Longdon
b) Mount Tumbledown
c) Goose Green
d) All the answers

9. Join with a line the different units which fought against each other.:
            Argentines                                                           British

     B Company 7th Regiment                                      PARAs
     ¨Coronel Conde¨                                                
                                                                                                                                                               3rd Commando Brigade
                                                                                  Royal Marines,
                                                                                  (Mount Harriet)


    Marine Corps 5th Battalion                               2nd battalion  Scots Guard 
                                                                              

10.  53 per cent of British forces who were wounded by fire arm were due to:

a) High speed projectiles
b) Tracer ammunition
c) Standard ammunition
d) Depleted uranium ammunition

11. ¿How many British ships were sunk and how many were hit?

a) Three warships were sunk and a hundred hit.
b) Five warships were sunk and no less than twenty were hit.
c) 20 warships were sunk and an air carrier was hit.
d) There was only one warship sunk, the HMS Sheffield and an air carier was hit.

12. ¿Which was considered by the British the best Argentine unit on land?

a) Argentine Marine Corps Battalion Nº 5.
b) Argentine Army Regiment Nº7 ¨Coronel Conde¨
c) Alacrán Squadron of the Argentine Gendarmerie
d) They never said anything about a best unit

13.  ¿How many British were killed and how many were wounded?

a) Unknown
b) 1000 KIA (500 of the Royal Navy) and 700 wounded (500 of the Army)
c) 255 KIA (113 of the Royal Navy ) and 777 wounded (436 of the Army)
d) 500 KIA (250 of the Royal Navy) and 790 wounded (450 of the Army)

14. Between 1990 and 1998 150 British combatants were discharged as a result of a specific derangement linked to Malvinas. ¿Which was the name of this mental disease?

a) Post Traumatic Stress Disorder(PTSD).
b) Adult Respiratory Distress (ARD)
c) Depressive disorder
d) None

15. Fill the blank spaces:

The Argentine forces had 290 trench foot cases after being exposed _______days to adverse conditions.

The British forces had ________trench foot cases after being exposed 24 days to adverse conditions.

The Argentine Marine Corps Battalion Nº 5 was exposed 75 days to adverse conditions and suffered_____cass of trench fot.



16. 173 trench foot cases were assisted at the Puerto Argentino Military Hospital, 164 cases were from:

a) Navy
b) Gendarmeríe
c) Coast Guard
d) Army



Answers:

A-Geography

 1-c
 2-b
 3-d
 4-d
 5-c
 6-b
 7-a
 8-c

B-History

1-c
2-b
3-b
4-a
5-c
6-a
7-c
8-b
9-c
10-c
11-d
12-c
13-a
14-a
15-b
16-b
17-c
18-c
19-a
20-b

C-The 1982 Conflict

1-d
2-a
3-b
4-d
5-b
6-d
7-a
8-d


9-


         Argentines                                                           British

B Company 7th Regiment    _______       PARAs
     ¨Coronel Conde¨                                                


                                                                                 
3rd Commando Brigade                                 Royal Marines,
                                                                                  (Mount Harriet)


Marine Corps 5th Battalion _______  2nd battalion  Scots Guard 
                                                                                

10-a
11-b
12-a
13-c
14-a
15-65, 70  and  1
16-d